Usein kysyttyä

Mitä energiahoito on?

Suomen energiahoitajien hoidot sisältävät monia eri menetelmiä hoitaa kehon fyysisiä ja psyykkisiä vaivoja turvallisesti ja tehokkaasti. Hoidossa kanavoidaan kaikelle elämälle välttämätöntä, meitä ympäröivää energiaa, ja kehosi ottaa vastaan sen, mitä se kullakin hoitokerralla tarvitsee.  

 

Miten energiahoito vaikuttaa?

Energiahoidossa käytettävällä BodyMind Energy Balancing -metodilla voidaan purkaa kehon stressitilaa. Tällöin parasympaattinen hermosto aktivoituu ja keho pääsee luontaiseen paranemistilaan ja alkaa automaattisesti parantaa itse itseään, siellä missä vaivoja on. Hoito vaikuttaa hermoston kautta, joten apua voidaan saada monenlaisiin vaivoihin. Tämä menetelmä ei siis poista oireita, vaan hoitaa juurisyitä. 

 

Onko hoitomenetelmää tutkittu?

Energiahoitomenetelmiä on tutkittu paljon. Aihe on vielä tabu ja sen vuoksi mediassa ei kuulla tästä. On törmätty myös siihen, että tutkimusjulkaisuja ei haluta julkaista sen vuoksi, että tulokset ovat hämmentäviä ja yllättäviä. Eräs tutkija sanookin: ”Se, että tuottaako energiahoito tuloksia, ei ole enää edes mielenkiintoinen kysymys. Nyt pitäisi tutkia sitä, minkä lainalaisuuksien kautta energiahoito vaikuttaa, jotta voisimme valjastaa tämän hoitovaikutuksen entistä tehokkaampaan käyttöön.” 

 

Kenelle energiahoitoja voi suositella?

Energiahoitoa voin suositella sinulle, joka koet millaista tahansa kehon tai mielen vaivaa ja haluat siitä vapautua. Energiahoito on myös sinua varten, joka haluaa hoitaa terveyttä ja ennaltaehkäistä mahdollisia terveyshaasteita. Hoito on turvallista kaiken ikäisille voinnista riippumatta sekä raskaana oleville. Syöpähoidossa käyvän on hyvä suunnitella hoitajan kanssa huolella hoidolle sopiva ajankohta. 

 

Kuinka kauan hoito kestää?  

Yksi hoito kestää sinun yksilöllisestä tilanteestasi riippuen noin 60-90minuuttia. Alussa ja lopussa otetaan pieni tuokio keskustelulle.

 

Tarvitseeko menetelmään uskoa, jotta apua voi saada?

Energiahoidot eivät ole uskonto, eivätkä vaadi toimiakseen hoitometodiin uskomista. Keho on hyvin viisas ja tahdosta huolimatta energiat virtaavat sinussa ja minussa, jokaisessa elävässä olennossa. Voit kyllä edistää hoidon tehoa olemalla avoin ja pyrkimällä rentoutumaan. Niin sanottu vastaanhangoittelu voi ainoastaan hidastaa tai hieman heikentää hoidon tehoa, mutta ei estä sitä. Jokainen hoitokerta on aina ainutlaatuinen samallakin asiakkaalla.

 

Miten voin päästä hoitoon?

Halutessasi voit varata itsellesi sopivan hoitoajan tästä linkistä. Jos haluat keskustella kanssani päätöstä miettiessä, voit ystävällisesti laittaa sähköpostia tai whatsapp-viestiä. Autan mielelläni.

 

Millaisiin vaivoihin voin saada apua?

Krooninen ja akuutti stressi voivat aiheuttaa monenlaisia ongelmia. Asiakkaani ovat saaneet apua mm erilaisiin kiputiloihin ja kehon lihasten jumitiloihin, mielialaan, vaihevuosioireisiin, uniongelmiin ja yleiseen jaksamiseen. Vanhatkin mieltä painavat tunne kuormat ja traumaattiset kokemukset, negatiiviset uskomukset, vaiheeseen jäänyt surutyö ja mm. opiskeluun ja työhön liittyvä paine ja stressi ovat helpottaneet jopa hämmästyttävän tehokkaasti. Me emme ole oppineet siihen, että apua voi saada nopeasti ja tehokkaasti, minkä vuoksi energiahoidon tuoma nopea apu aiheuttaa usein hämmennystä.

 

Voidaanko energiahoidoilla hoitaa myös psyykettä ja mieltä?

Alitajuntamme tallettaa elämän varrella tapahtuneet tilanteet, tapahtumat ja muistot sellaisenaan. Nauha pyörii koko ajan ja muistia riittää. Reagoimme tapahtumiin eri tavalla ja siitä syntyvät tunteet. Negatiiviset tunteet ovat kipeitä ja kuormittavia ja pysähtyminen voi olla tuskallista. Tällöin saatamme haluta paeta niitä mm. pakonomaiseen urheiluun, alkoholiin, tupakkaan, nettiin, työkiireisiin jne.  Kiireisenä, stressaantuneina emme joudu kohtaamaan tunteita ja ajan myötä ne "helpottavat" eli painuvat syvemmälle kehoon ja alitajuntaan. Voimme ajatella että "aika parantaa". Jos tunteita ei poisteta hermostosta, ne pysyvät siellä, vaikka eivät enää niin kipeälle tuntuisikaan. Ajansaatossa ne saattavat kuitenkin aiheuttaa erilaisia kehon ja mielen oireita. Energiahoidon avulla kehoa voidaan vapauttaa stressitaakasta, jolloin tilaa tulee taas tunteille. Viisaudessaan keho alkaa "nostaa pintaan" syvälle painuneita ikäviä muistoja. Tällöin erityisellä tunnekehon hoitomenetelmällä voidaan auttaa kehoa päästämään lopulta irti vanhoistakin raskaista kokemuksista ja muistoista. Joskus voidaan kokea todella hämmentävänä asiana, kun aikaisemmin käsitellyksi koetut asiat voivat energiahoidon myötä nousta pintaan uudelleen ja poistua kehosta vihdoin ja viimein.  

 

Kuinka monta kertaa hoidossa tarvii/voi käydä?

Hoidossa käyminen on vapaaehtoista eikä oikeaa tai väärää käyntisykliä ole. Käytännössä on opittu, että alkuun hoitosarja (hoito noin 3-8 vuorokauden välein) on usein hyödyllinen ja tehokas. Voi olla että jo 2-5 hoitokerran aikana saadaan sinua tyydyttävä apu. Hoitosarjan etu on se, että mahdollinen raskas stressikuorma voi tehokkaasti purkautua, ja keho saa aina hoidon aikana tilaisuuden vapautua mm. energiatukoksista, jotka ovat varsin tavallisia. Hoidon vaikutus ikään kuin syvenee kerta kerralta. Halutessasi voit hoitosarjan jälkeen käydä hoidossa ylläpitämässä hyvää terveydentilaasi esim. 3-6 viikon välein.